top of page
Search
  • Writer's picturejuf

Thema 3: Konijnen in het bos

Ook deze week gingen we volop op ontdekking in onze klas.

We stempelen herfstblaadjes in allerlei herfstkleuren. Hiermee worden konijnenoren gemaakt voor op onze konijnenkroon. We bekeken allerlei herfstmaterialen van dichterbij. We speelden met takken, noten, blaadjes, enzovoort... We konden zelfs knippen in blaadjes

en we maakten zelf een mooie herfstboom met takken en blaadjes op de lichttafel. Wat vonden we dit allemaal heel leuk om te doen!

Afgelopen week hebben we samen veel geteld. We speelden samen een gezelschapsspel 'Om ter eerst naar mama of papa konijn', we gaven de konijnen het juiste aantal wortels en sprongen zoals een konijn. Aan het magneetbord telden we het aantal dieren in het bos en kleefden er de pijl met de juiste aantal bolletjes bij.

Ook onze konijnenogen hebben we heel goed geoefend. Zo moesten we op zoek gaan naar het juiste konijn of naar een klein detail in een prent.


Volgende week blijft onze klas er een beetje uitzien zoals een bos want vanaf volgende week spelen en leren we rond het sprookje: 'Goudlokje en de drie beren' naar aanleiding van de week van de kleuter.

We kijken er alvast naar uit!

























121 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page